Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Cubaris "Panda King"

 A Cubaris "Panda King" egy népszerű és különleges megjelenésű ászkarák faj, amelyet sok terrárium kedvelő tart otthon. Az alábbiakban egy rövid leírást találsz a tartásáról és életmódjáról.
,- Ft

A Cubaris "Panda King" egy népszerű és különleges megjelenésű ászkarák faj, amelyet sok terrárium kedvelő tart otthon. Az alábbiakban egy rövid leírást találsz a tartásáról és életmódjáról.

Tartás

A Cubaris "Panda King" ászkarákok számára a megfelelő élőhely kialakítása kulcsfontosságú. Ezek az állatok trópusi környezetből származnak, így meleg és párás körülményekre van szükségük. A következő pontok segítenek a megfelelő környezet kialakításában:

  1. Terrárium: Egy közepes méretű terrárium (ami lehet egy zárható IKEÁS láda) elegendő számukra. Fontos, hogy legyen elegendő hely a mozgáshoz és a búvóhelyek kialakításához.
  2. Talaj: A talajnak jó vízmegtartó képességgel kell rendelkeznie. Az ideális keverék lehet kókuszrost, levélhulladék és némi tőzeg. Fontos, hogy a talaj mindig enyhén nedves legyen, de ne legyen túl vizes.
  3. Páratartalom: A páratartalomnak 70-80% között kell lennie. Ezt rendszeres permetezéssel és a terrárium részleges lefedésével lehet elérni.
  4. Hőmérséklet: Az ideális hőmérséklet 24-28°C között van.
  5. Búvóhelyek: Számos búvóhelyet kell biztosítani számukra, például moha, fakéreg és kődarabok formájában.

Életmód

A Cubaris "Panda King" éjszakai állat, tehát elsősorban éjszaka aktív. Az alábbiakban néhány fontosabb szempontot találhatsz az életmódjukról:

  1. Táplálkozás: Ezek az ászkarákok mindenevők. Az étrendjükbe beletartozik a zöldség, gyümölcs, rothadó növényi anyagok, és néha kisebb állati maradványok is, pl. lisztkukac. Fontos, hogy változatos étrendet biztosítsunk számukra.
  2. Szaporodás: A Cubaris "Panda King" szaporodása terráriumi körülmények között is lehetséges. A nőstények tojásokat raknak, amelyeket egy speciális zacskóban hordoznak a hasuk alatt, amíg a kicsik ki nem kelnek.
  3. Viselkedés: Általában békés természetűek és jól kijönnek más, hasonló igényű fajokkal. Azonban fontos, hogy ne zsúfoljuk túl a terráriumot, hogy elkerüljük a stresszt és az esetleges agressziót.
  4. Egészség: A megfelelő higiénia és az állandóan nedves környezet fenntartása elengedhetetlen az egészségük megőrzéséhez. Rendszeresen távolítsuk el a maradék táplálékot és tisztítsuk a terráriumot.

A Cubaris "Panda King" isopodák tartása izgalmas és kielégítő hobbi lehet mindazok számára, akik szeretik a trópusi élőlényeket és gondoskodnak a megfelelő környezet biztosításáról.

>> Csatlakozz FACEBOOK oldalunkhoz ITT << a rendszeres friss képekért, videókért!

Kapcsolatfelvétel


Zugló Kisállat:
Nyitvatartás: 10-18:30 óráig, Szombaton: 10-15 óráig
SimpleBreed ZuglókisállatZugló Kisállat: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az /info" style="color: #ac8c18 !important;">adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.