Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Dzsugáriai törpehörcsög

Elvihető dzsungáriai törpehörcsögök

SimpleBreed

Dzsungáriai törpehörcsög / Phodopus sungorus

A törpehörcsögök jól ismertek és ma már nagyon népszerű hörcsög típusok a háziállatok körében. Nagyon élénkek, de nem igazán alkalmasak a kézben tartásra és simogatásra. Főként megfigyelhetjük őket. Mint a többi hörcsög faj ők is éjszakai állatok.
Testhossza 9-10 centiméter, kifejlett tömege 35-60 gramm.
A dzsungáriai törpehörcsög várható élettartama átlagosan 2-3 év között van, megfelelő gondozással és egészséges életkörülményekkel.

Történetük

A dzsungáriai törpehörcsög a természetben Kazahsztán és Szibéria délnyugati részén terjedt el, ahol viszonylag kopár puszták találhatók. Elsősorban füvekkel, gyógynövényekkel és rovarokkal táplálkoznak.
A dzsungáriai törpehörcsögök alig mutatnak színmutációkat, csak fehér, kékes és vadas színben léteznek. Sajnos a múltban tömegesen keresztezték őket a campbell törpehörcsögökkel, hogy minél több színt állítsanak elő. A kisállat tulajdonában lévő dzsungik szinte mindegyike (valószínűleg több mint 80%-a) hibrid..

Gondozás

Lakhely: Nagyon aktív állatok, több kilómétert megtesznek egy éjszaka alatt. A dzsungáriai törpehörcsög minimális lakhelyének mérete 70 x 40 x 40 cm. Nagyon fontos, hogy minél magasabb a ketrec, annál nagyobbat tud esni a hörcsögünk.


Alom: Különböző almok állnak a rendelkezésünkre. Arra érdemes figyelni, hogy az alom ne legyen túl éles. Mindenki jól ismeri a forgácsot, ezt a legtöbb helyen könnyen beszerezhetjük. Jó nedvszívó képességű, de gyakran poros.

Homokfürdő: A hörcsögök imádják a csincsilla homokkal rendelkező tálakat. A körömnek és a bundának is egyaránt jó. Néha a hörcsögök nem koptatják le eléggé a karmukat és túl hosszúra nőnek. A homokfürdő kiválóan koptatja a karmokat.

Futókerék: Különféle futókerekeket vásárolhatunk a hörcsögünknek. A vásárláskor nagyon fontos figyelni arra, hogy zárt legyen és egyenes gerinccel tudjon benne futni. A dzsungáriai törpehörcsögöknek minimum 18-20 cm átmérőjű futókerék kell, persze nem gond ha ettől nagyobb, de kisebb ne legyen.

Búvóhely: Sokféle házikót és fatörzset tudunk könnyen beszerezni. Ebben a házikóban aludhat és akár raktározhatja az eledelt. Érdemes fából készült házakat választani. Fog és karomkoptatásra is kiválló.

Táplálkozás

A törpehörcsögök nagyon változatos étrendet folytatnak a vadonban. Elsősorban növényeket , magokat és kisebb rovarokat fogyasztanak.
Az étrend legfontosabb része a száraztáp. Egy felnőtt dzsunginak körülbelül egy teáskanálnyi tápra van szüksége naponta. A tápot érdemes kiegészíteni zöldségekkel, gyümölcsökkel és fehérjével.

Víz mindig legyen a hörcsögünk előtt.

További információk a dzsungáriai törpehörcsög tartásáról: horcsogfalva.hu


>> Csatlakozz FACEBOOK oldalunkhoz ITT << a rendszeres friss képekért, videókért!

Kapcsolatfelvétel


Zugló Kisállat:
Nyitvatartás: 10-18:30 óráig, Szombaton: 10-15 óráig
SimpleBreed ZuglókisállatZugló Kisállat: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az /info" style="color: #ac8c18 !important;">adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.