Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Sisakos kaméleon

Elvihető sisakos kaméleonok

SimpleBreed

Sisakos kaméleon / Chamaeleo calyptratus

A kaméleonok csodálatos lények, de nem mindenkinek a legjobb háziállatként, mivel gondozási igényük meglehetősen specifikusak.
Akik színes kaméleont szeretnének, nekik a párduckaméleonok tudjuk ajánlani, mivel a sisakos kaméleont egész élete során a zöld színt fogja képviselni. Csak akkor változtatják a színűket (inkább csak a mintázatuk lesz erőteljesebb) amikor stresszesek vagy izgalmi állapotba kerülnek.

Testhossza 27-45 centiméter farok hosszal.
A sisakos kaméleon élettartama átlagosan 4-6 év között van, megfelelő gondozással és egészséges életkörülményekkel.

Történetük

Szaúd-Arábia Vörös-tenger környéki hegyek környékén őshonos. Főként cserjés és félsivatagos területeket kedvelik. A kaméleonok többnyire fákon élnek.

Gondozás

Lakhely: A kaméleonok a vadonban fákon élnek, így a terráriumban nélkülözhetetlenek a faágak, ezt úgy kell kialakítani, hogy a kaméleon kényelmesen mászhasson felfelé.
A kis kaméleonoknak egy kezdő terráriumra van szükségük, körülbelül egy 30x30x50 cm méretűre. Azért van szükség a kezdő terráriumra, mivel ebben a korban a nagyobb terráriumban nem találná meg az élő eleséget. A későbbiekben, amikor növekszik, úgy cserélhetjük egy végleges nagy terráriumra az otthonát

Hőmérséklet

A legtöbb hüllőnek külső hőforrásra van szüksége, a kaméleonnak is. Napközben 29,5-32°C hőmérsékletet, míg éjszaka 22°C körüli hőmérsékletet kell biztosítsunk az állatunk számára. Kiváló hőforrás különféle melegítő izzók
UVB: A kaméleonoknak szükségük van az UVA és UVB fénysugarakra, ezen kívül a természetes napfény is elengedhetetlen. Az UVB lámpáknak napi 10-12 órán át kell üzemelniük.

Víz

A kis kaméleonok a műnövényről nyalogatják le a vízcseppeket, így érdemes jól bepárásítani nekik. Az itatást a párásításon kívül pipettával is elvégezhetjük. Fontos, hogy minden nap igyanak az állataink. A felnőtt állatok már nem nyalogatnak, ezért a párásításon kívül pipettából kell őket itatni.

Táplálkozás

A sisakos kaméleonok a nyelvük kilövésével vadásszák le a különböző élő rovarokat. Kiváló eleség számukra a tücsök, viaszmoly lárva, gyászbogár lárva és csótányok.
Az eleséget mindig vitaminozzuk be kálciummal és multivitaminnal.

>> Csatlakozz FACEBOOK oldalunkhoz ITT << a rendszeres friss képekért, videókért!

Kapcsolatfelvétel


Zugló Kisállat:
Nyitvatartás: 10-18:30 óráig, Szombaton: 10-15 óráig
SimpleBreed ZuglókisállatZugló Kisállat: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az /info" style="color: #ac8c18 !important;">adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.