Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Szíriai aranyhörcsög

Elvihető aranyhörcsögök

SimpleBreed

Szíriai aranyhörcsög / Mesocricetus auratus

A szíriai aranyhörcsögöt gyakran tartják háziállatként. Nagyon kedves és kíváncsi háziállatok. Szeretik a figyelmet és a simogatást. Nagyon könnyen kézhez szoktathatóak. Vegyük figyelembe, hogy éjszakai állatok, így napközben alszanak.
Testhossza 15-28 centiméter, kifejlett tömege 100-250 gramm.
A szíriai aranyhörcsög várható élettartama átlagosan 2-3 év között van, megfelelő gondozással és egészséges életkörülményekkel.

Történetük

A szíriai aranyhörcsög Észak-Szíriából származik. Az első befogott hörcsög egy nőstény volt 12 kölyökkel, majd a későbbiekben néhány további hörcsögöt is befogtak.
Észak- Szíriában több járatrendszert is találtak a kutatók, de minden járatban csak egy felnőtt hörcsög élt.

Gondozás

Lakhely: A szíriai aranyhörcsög ketrecének elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy szabadon mozogjanak. Mivel éjszakai állatok, így este szeretnek mászkálni. A hörcsögök nagyon aktív állatok, a vadonban akár több kilométert is megtesznek egy éjszaka alatt.
Sajnos a kereskedésben kapható csili-vili ketrecek nem kínálnak számukra elég teret. A szíriai aranyhörcsög minimális lakhelyének mérete 80 x 50 x 50 cm. A ketrec kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy ne legyenek a ketrecen csövek, mivel ezekbe beszorulhatnak.
A legnépszerűbb lakhely a ketrec. Ezen kívül tökéletes számukra a terráriumok vagy saját kezüleg barkácsolt bútorok.


Alom: Alomnak használhatunk (pormentes) forgácsot vagy kenderalmot. Ezeken kívül is vannak más termékek, de ezek a legelterjedtebbek.

Homokfürdő: A homokfürdő nélkülözhetetlen a hörcsögök számára. A szőr, karom és a stessz csökkentésére használják. Vannak hörcsögök akik ezt wc-nek használják, ebben az esetben tegyünk be még egy tálba homokot. Homok választásánál érdemes a csincsilla fürdető homokot választani, ugyanis ez speciálisan lekerekített kvarchomok.

Futókerék: A hörcsögök nagyon kedvelik a futókereket. A futókerék átmérője legalább 20 cm-nek kell lennie. A 22-30 cm-es kerekek még jobbak. Ha túl kicsi kereket választunk, akkor a hörcsög gerince hajlik, ami a későbbiekben egészségügyi problémákhoz vezet.

Búvóhely: Mint minden állat, így a hörcsög is szívesen elbújik. Érdemes minél több búvóhelyet kialakítani a ketrecben. Ilyenek lehetnek például a faházak és alagutak.

Táplálkozás

Különböző márkájú ételeket vásárolhatunk az állatkereskedésekben és más boltokban. Arra érdemes figyelni, hogy az étel ne legyen túl egyoldalú. A jó hörcsög táp fűmagokból, rozsból és más típusú magokból, hüvelyesekből, növényekből és fehérjéből áll.
A szíriai aranyhörcsög körülbelül 8-15 gramm ételt eszik naponta.
A tápon kívül szeretik a friss gyümölcsöket és zöldségeket, ilyenek például a sárgarépa, alma, bors, uborka, paradicsom, körte, banán stb.

Friss víz mindig legyen a hörcsög előtt, ez lehet önitatóba vagy tálba.

Ápolás

Minden egészséges hörcsög rendszeresen tisztítja magát, különösen felkelés után. A hörcsögöket tilos fürdetni! Ritkán az állatorvos javasolhatja, csak ezekben az esetekben fürdessük.
Továbbá minden hörcsögnek szüksége van a homokfürőre.

További információk az aranyhörcsögök tartásáról: horcsogfalva.hu

>> Csatlakozz FACEBOOK oldalunkhoz ITT << a rendszeres friss képekért, videókért!

Kapcsolatfelvétel


Zugló Kisállat:
Nyitvatartás: 10-18:30 óráig, Szombaton: 10-15 óráig
SimpleBreed ZuglókisállatZugló Kisállat: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.