Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Tengerimalac

Elvihető tengerimalacok

SimpleBreed

Tengerimalac / Cavia porcellus

A tengerimalacok testhossza körülbelül 20-35 cm. A nőstények 700-1200 grammok, míg a hímek 800-1600 gramm között vannak.
Akár 8 évig is elélnek, amennyiben megfelelő tartási körülményeket biztosítunk nekik.

Történetük

A tengerimalacok eredetileg Közép és Dél-Amerikában őshonosak. A természetben a tengerimalacok barlangokban élnek, amiket nem ők maguk ásnak, ezen kívűl sűrű bokrok aljában készítenek járatokat.

Egyedül vagy párban?

A tengerimalacok a vadonban csoportosan élnek, általában 1 hím 1-3 nősténnyel és azoknak a kölykeivel. Körülbelül 10-15 fős csapatokat alkotnak. Ezekben a csoportokban egyértelmű hierarchiák vannak, melyet be kell tartaniuk.
A vad tengerimalacok csoportos élete egyértelműen megmutatja, hogy kifejezetten társas állatok. A háziállatainknak is társas igényük van, ezért soha nem szabad őket egyedül tartani!

Gondozás

Lakhely: Ha a tengerimalacot választunk háziállatként, akkor megfelelő helyet kell biztosítani számukra. Az ideális ketrecméret 100 x 50 x 50 cm, ennél persze nem gond ha nagyobb ketrecet választunk.
Az ideális hőmérséklet 18-22C.

Alom: A tengerimalacoknak számos alom megfelelő, például kenderalom, forgács.

Táplálkozás

Széna: A tengerimalacok legegészségesebb és legtermészetesebb tápláléka a vad rét lenne, különféle füvek és gyógynövények. Az étrendjükben főként a szénán legyen a hangsúly. Mindig legyen a malacka előtt széna.

Táp: A malackáknak nem ajánlott magvakat adni. A pelletált tápokat javasoljuk (például: Versele-Laga Complete, JR Farm, Trovet)

C-vitamin: A tengerimalacok elsősorban a gyógynövényekből nyerik ki a C- vitamint, azonban mi nem tudunk nekik elég C-vitamin mennyiségű füvet biztosítani, így szükségük van a C-vitamin pótlására. Tökéletes ha veszünk tengerimalacoknak készített C-vitamint és ezt csepegtetünk a vizükbe.

Gyümölcsök és zöldségek: Elengedhetetlen a malackáknak a friss zöldség és gyümölcs. Ezek folyadékot, vitaminokat, fehérjét és szénhidrátokat biztosítanak.

Ápolás

Szőr: A hosszú szőrű tengerimalacoknak rendszeres ápolásra van szükségünk. A szőrüket van, hogy le kell vágni. Soha nem lóghat 1cm-nél hosszabban a talajon. Annak érdekében, hogy a tengerimalacok normálisan mozoghassanak és tisztán tarthassák magukat, megfelelő szőrhosszt kell vágnunk.

Karom: A tengerimalacoknak rendszeresen ellenőrizzük a karmait, nehogy túl hosszúak legyenek. Ehhez célszerű egy karomvágó ollót beszereznünk. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjünk meg szakembereket vagy állatorvost.
 

További információk a malackák tartásáról: malackafalva.hu

>> Csatlakozz FACEBOOK oldalunkhoz ITT << a rendszeres friss képekért, videókért!

Kapcsolatfelvétel


Zugló Kisállat:
Nyitvatartás: 10-18:30 óráig, Szombaton: 10-15 óráig
SimpleBreed ZuglókisállatZugló Kisállat: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az /info" style="color: #ac8c18 !important;">adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.