Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Gabonasikló

Elvihető siklók

Jelenleg sajnos nincsenek eladó siklóink!
SimpleBreed

Vörös gabonasikló / Pantherophis guttatus

Évtizedek óta tartják háziállatként az Egyesült Királyságban. Eredetileg vörös, narancs és barna színűek voltak, de azóta szelektíven tenyésztették őket, így számos minta és színkombináció jött létre.
Testhossza 90-130 centiméter.
A gabonasikló várható élettartama fogságban átlagosan 10-20 év között van, megfelelő gondozással és egészséges életkörülményekkel.

Történetük

A gabonasiklók nagyon gyakran tartott háziállatok, amely eredetileg az USA déli államaiból származik. A nevüket azért kapták, mert általában a gabona mezőkön találták őket. Ezeket emberre nézve ártalmatlannak tartják, és nagyon fontos szerepük van a rágcsálók populációjának ellenőrzésében, különösen a gazdaságok környékén.
A gabonasiklók természetes élőhelye a benőtt mezők, erdőszélek és lapos síkságok.

Gondozás

Lakhely: A gabonasiklók kiskorban elférnek egy kisebb terráriumban, de felnőtt siklóknak 15-20 literes terrárium szükséges.
Aljzat: A legtöbben nyárfaforgácsot használnak aljzatként, mert puha és jó nedvszívó képességű. A papírkendő és a hüllőszőnyeg is elegendő számukra.

Bújók: A legjobb ha két bújónk van, egyik a meleg oldalon a másik a hűvös oldalon, így oda bújik ahol jól érzi magát.

Páratartalom: A gabonasiklóknak nincs szükségük páratartalomra. A száraz levegőt kedvelik.

Hőmérséklet: A terrárium 1/3-án próbáljuk biztosítani a 30-32°C fokot, míg a hűvös részen 20-24°C fokot kell biztosítsunk számára.

Táplálkozás

Etetés: A gabonasiklók elsődleges természetes eledele a megfelelő méretű rágcsálók. Néhány gabonasikló gyíkot vagy békát is eszik. A felnőtt siklók a madarakkal vagy azok tojásaival is táplálkoznak.
A frissen kikelt állatok általában újszülött egereket fogyasztanak. Ahogy növekszik a kígyónk, úgy növeljük az egér méretét is.

Víz: A gabonasiklók előtt mindig legyen friss víz.

>> Csatlakozz FACEBOOK oldalunkhoz ITT << a rendszeres friss képekért, videókért!

Kapcsolatfelvétel


Zugló Kisállat:
Nyitvatartás: 10-18:30 óráig, Szombaton: 10-15 óráig
SimpleBreed ZuglókisállatZugló Kisállat: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az /info" style="color: #ac8c18 !important;">adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.