Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Királypiton

Elvihető királypitonok

Jelenleg sajnos nincsenek eladó pitonjaink!
Királypiton / Python regius

A királypitonok az egyik leggyakrabban tartott kígyók. A méretük, viselkedésük és a tartási költségük miatt nagyon népszerű háziállatok. Viszonylag könnyű hozzájuk jutni, a legjobb választás a tenyészetben született pitonok, mert parazitáktól mentesek és valószínűleg a legegészségesebbek. Hivatalosan nem tartoznak a veszélyes állatok körébe, engedély nélkül tarthatók, a megfelelő származási igazolás birtokában.

Testhossza 90-182 centiméter, A nőstények általában nagyobbak, 122-137 cm, míg a hímek 90-107 cm hosszúak.
A királypitonok várható élettartama fogságban átlagosan 20-40 év között van, megfelelő gondozással és egészséges életkörülményekkel.

Történetük

A királypitonok Afrikának közép- és nyugati részén őshonosak, ezeken a meleg, trópusi területeken élnek. A világ számos részén ismerik őket, Afrika egyes területein kimondottan tisztelik őket.

Gondozás

Lakhely: Sokféle módja van a királypitonok lakhelyének kialakításának. A legegyszerűbb egy terrárium, mely legalább 100 x 50 x 50 cm-es. Azonban sok tenyésztő tartja őket rack-rendszerben. Ne tartsunk egy pitonnál többet egy terráriumban. Nagyon sok stressz éri így az állatunkat és meg is sérülhetnek, csak párzáskor tarthatóak együtt!

Aljzat:
Ne használjunk homokot vagy cédrus aljzatot. Kiváló biztonságot nyújt számukra egy hüllőszőnyeg vagy egy papírtörlő kendő. Ezeket könnyen lehet tisztítani és cserélni is.

Bújók: A legjobb ha két bújónk van, egyik a meleg oldalon a másik a hűvös oldalon, így oda bújik ahol jól érzi magát.

Páratartalom: A királypitonok terráriumának átlagosan 60%-os páratartalomnak kell lennie. Ha a királypitonoknak a vedléssel problémái vannak érdemes a páratartalmat megemelni. Érdemes egy páramérőt beszereznünk, ez nem egy drága berendezés.
Vedlés: A királypitonok életük során többször is levedlenek. Minél fiatalabb egy királypiton, annál gyakrabban fognak vedleni. Amikor készen állnak a vedlésre, szemük kékesnek látszódik, bőrük el kezd világosodni. Előfordul, hogy vedléskor az állatunk nem eszik, ez teljesen normális. Annak érdekében, hogy elősegítsük a vedlést növeljük meg a páratartalmat.

Hőmérséklet: A meleg oldalon 30-32°C között, a hűvös oldalon 20-24°C között kell lennie. A kellő hőmérsékletet elérhetjük fűtőszőnyeggel, fűtőkábellel és kerámia izzókkal.

Táplálkozás

Etetés: Rendszerint minden pitonnak elő kisebb felnőtt egérrel kezdjük el az etetést hetente egyszer. Miután rendszeresen elkezdtük az etetést, akkor kezdhetünk átállni a fagyasztott egérre. Amennyiben élő egérrel szeretnénk a továbbiakban is etetni érdemes felügyelni a folyamatot, ugyanis az élő egér megharaphatja az állatot.

Víz: A víz nagyon fontos a királypitonok számára, mindig kell előttük legyen friss víznek.

>> Csatlakozz FACEBOOK oldalunkhoz ITT << a rendszeres friss képekért, videókért!

Kapcsolatfelvétel


Zugló Kisállat:
Nyitvatartás: 10-18:30 óráig, Szombaton: 10-15 óráig
SimpleBreed ZuglókisállatZugló Kisállat: Budapest, 1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon!
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.